Antal: 12 stycken
Ugn: 200 grader, 30-35 minuter
Jäsning: 45 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
1/4 dl sirap (kan uteslutas)
1 dl sesamfrön
½ dl linfrön
1 dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl psylliumhusk
3 dl rismjöl
2 dl bovetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37 grader, slå det över jästen och lös upp.
Tillsätt salt, sirap och alla sorters fröer.
Tillsätt psylliumhusk, rismjöl och bovetemjöl och arbeta ihop degen ordenligt, använd gärna en elvisp med degkrokar.
Degen blir klibbig.
Smörj en muffinsform med 12 hål och fördela degen med hjälp av två skedar däri.
Det går bra att fylla dem ända upp.
Jäs oövertäckt 45 minuter.
Sätt mot slutet ugnen på 200 grader.
Grädda bullarna mitt i ugnen 30-35 minuter eller tills de är torra inuti och har fått fin, gyllene färg.
Låt dem svalna på galler.