Ugn: 175-200 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
1 msk vatten
1 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl grädde
2 tsk potatismjöl
1 äggula
1 msk socker
2 msk arrak eller punsch eller 2 små chokladpunschflaskor
Garnering:
3 dl florsocker
2 msk arrak eller punsch eller 2 små chokladpunschflaskor
(Vatten)
Bär
Gör så här:
Vispa äggen så de blir porösa.
Tillsätt sockret och fortsätt vispningen tills allt är en porös massa.
Rör ner vattnet.
Blanda mjölsorterna med bakpulvret och sikta ner det i smeten.
Fyll den i smord och mjölad form och grädda i ganska svag värme (175-200 grader) i ca 40 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Fyllning:
Blanda alla ingredienserna utom arraken i en kastrull och låt det sjuda och tjockna under omrörning.
Smaka av den kalla krämen med arrak eller punsch.
Dela kakan i 3 bottnar och bred på krämen.
Glasera den och garnera med frukt.