Foodish

Okonomiyaki med räkor

Av Maria - 2018-07-01 09:14

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g frysta räkor med skal, tinade

2 msk sesamfrön

8 ägg

2 dl vetemjöl

½ msk japansk soja

2 tsk sesamolja

½ tsk salt

200 g vitkål

2-3 salladslökar

Neutral olja till stekning


Dippsås:

1½ dl majonnäs

1½ msk japansk soja

3 tsk sriacha eller annan het chilisås


Gör så här:

Tina räkorna.

Skala och hacka dem grovt.

Rosta sesamfröna till fin färg i torr stekpanna.

Vispa ägg, mjöl, soja, sesamolja och salt till en jämn smet.

Strimla vitkålen så fint du kan, använd gärna mandolin eller osthyvel.

Skär salladslöken fint, även det gröna.

Rör ner räkor, kål och lök i äggsmeten.

Hetta upp riktligt med olja i en stekpanna.

Häll i smeten i formen av små plättar, strö över sesamfröna och vänd när det blivit en stekyta.

Rör ihop ingredienserna till dippsåsen och servera till plättarna.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards