Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g frysta räkor med skal, tinade
2 msk sesamfrön
8 ägg
2 dl vetemjöl
½ msk japansk soja
2 tsk sesamolja
½ tsk salt
200 g vitkål
2-3 salladslökar
Neutral olja till stekning
Dippsås:
1½ dl majonnäs
1½ msk japansk soja
3 tsk sriacha eller annan het chilisås
Gör så här:
Tina räkorna.
Skala och hacka dem grovt.
Rosta sesamfröna till fin färg i torr stekpanna.
Vispa ägg, mjöl, soja, sesamolja och salt till en jämn smet.
Strimla vitkålen så fint du kan, använd gärna mandolin eller osthyvel.
Skär salladslöken fint, även det gröna.
Rör ner räkor, kål och lök i äggsmeten.
Hetta upp riktligt med olja i en stekpanna.
Häll i smeten i formen av små plättar, strö över sesamfröna och vänd när det blivit en stekyta.
Rör ihop ingredienserna till dippsåsen och servera till plättarna.