Foodish

Olivbröd (Glutenfritt)

Av Maria - 2018-07-01 11:47




Antal: 1 bröd

Ugn: 200 grader, 45 minuter

Jäsning: ca 1 timme + 1 timme


Ingredienser:

25 g färsk jäst

350 g kallt vatten

70 g kikärtsmjöl

150 g rismjöl

150 g potatismjöl

75 g rapsolja

1 tsk vitvinsvinäger

1½ tsk salt

10 g fiberhusk

2 tsk xantangummi

60 g oliver

50 g strimlade soltorkade tomater i olja (avrunna)

125 g mozzarella

1 kruka färsk basilika

Olja att pensla med


Gör så här:

Läs upp jästen i vattnet och blanda i kikärtsmjöl, rismjöl, potatismjöl, rapsolja, vinäger och salt.

Vispa ner fiberhusk och xantangummi under omrörning och blanda väl.

Tillsätt oliver, soltorkade tomater, mozzarella och basilika, blanda in det i degen.

Låt degen jäsa i en bunke täckt med plastfolie, ca 1 timme.


Forma degen till ett avlångt bröd eller till en ring och pensla det med olja.

Låt brödet jäsa på en plåt klädd med bakplåtspapper, 1 timme.


Sätt ugnen på 200 grader.

Grädda brödet, 45 minuter.

Låt brödet svalna innan du skär i det, men ät gärna samma dag.


Väg på våg!

Med en våg blir det exakta mängder av varje ingrediens, precis enligt receptet.

Du säkerställer då att brödet inte bara blir bra ibland (och du inte riktigt vet varför), utan lika bra varje gång!




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards