Antal: 1 bröd
Ugn: 200 grader, 45 minuter
Jäsning: ca 1 timme + 1 timme
Ingredienser:
25 g färsk jäst
350 g kallt vatten
70 g kikärtsmjöl
150 g rismjöl
150 g potatismjöl
75 g rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1½ tsk salt
10 g fiberhusk
2 tsk xantangummi
60 g oliver
50 g strimlade soltorkade tomater i olja (avrunna)
125 g mozzarella
1 kruka färsk basilika
Olja att pensla med
Gör så här:
Läs upp jästen i vattnet och blanda i kikärtsmjöl, rismjöl, potatismjöl, rapsolja, vinäger och salt.
Vispa ner fiberhusk och xantangummi under omrörning och blanda väl.
Tillsätt oliver, soltorkade tomater, mozzarella och basilika, blanda in det i degen.
Låt degen jäsa i en bunke täckt med plastfolie, ca 1 timme.
Forma degen till ett avlångt bröd eller till en ring och pensla det med olja.
Låt brödet jäsa på en plåt klädd med bakplåtspapper, 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda brödet, 45 minuter.
Låt brödet svalna innan du skär i det, men ät gärna samma dag.
Väg på våg!
Med en våg blir det exakta mängder av varje ingrediens, precis enligt receptet.
Du säkerställer då att brödet inte bara blir bra ibland (och du inte riktigt vet varför), utan lika bra varje gång!