Antal: 4 stycken glas
Ugn: 200 grader, 5-8 minuter
Ingredienser:
Sega kolanötter:
1 dl dulce de leche
1 dl hackade macademianötter
1 dl hackade rostade salta mandlar
Citron- och vaniljmascarpone:
500 g mascarpone
1 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
Zest från 1 citron
Saft från 1/2 citron
Du behöver också:
5 stycken passionsfrukter
Riven vit choklad, att toppa med
Gör så här:
Sega kolanötter:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör samman nötterna med kolasåsen.
Fördela ut dem på en bakplåtsklädd plåt.
Se till att de ligger utspitt.
Ställ in dem i ugnen i ca 5-8 minuter.
Eller tills det börjat bubbla och fått en mer gyllene färg.
Ta ut och låt svalna.
Citron- & vaniljmascarpone:
Vispa samman alla ingredienser.
Smaksätt med mer citronsaft om du tycker det behövs.
SERVERA SÅ HÄR:
Fördela ut passionsfrukten i 4 stycken olika glas.
Toppa med mascarponekrämen.
Strö över de sega kolanötterna och dekorera med riven vit choklad.
Servera!