Foodish

Passionsfruktstrifle med citron- & vaniljmascarpone & sega kolanötter

Av Maria - 2018-12-30 18:05

Antal: 4 stycken glas 
Ugn: 200 grader, 5-8 minuter
 
Ingredienser:
Sega kolanötter:
 1 dl dulce de leche 
1 dl hackade macademianötter 
1 dl hackade rostade salta mandlar 
 
Citron- och vaniljmascarpone:
 500 g mascarpone 
1 dl florsocker 
1 tsk vaniljpulver 
Zest från 1 citron 
Saft från 1/2 citron
 
Du behöver också: 
5 stycken passionsfrukter 
Riven vit choklad, att toppa med
 
Gör så här:
Sega kolanötter:
Sätt ugnen på 200 grader. 
Rör samman nötterna med kolasåsen.
Fördela ut dem på en bakplåtsklädd plåt.
Se till att de ligger utspitt.
Ställ in dem i ugnen i ca 5-8 minuter.
Eller tills det börjat bubbla och fått en mer gyllene färg.
Ta ut och låt svalna. 
 
Citron- & vaniljmascarpone:
Vispa samman alla ingredienser.
Smaksätt med mer citronsaft om du tycker det behövs. 
 

SERVERA SÅ HÄR: 

Fördela ut passionsfrukten i 4 stycken olika glas.
Toppa med mascarponekrämen.
Strö över de sega kolanötterna och dekorera med riven vit choklad.
Servera!

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Skapa flashcards