Foodish

Pizzabotten fullkorn

Av Maria - 2019-02-03 07:15

Antal: 2 bottnar

Jäsning: 45 minuter + vila 15 minuter


Ingredienser:
25 g jäst
1 tsk socker
2½ dl ljummet vatten
6 dl fullkornsvetemjöl + extra till utbakning
1 tsk salt


Gör så här:

Blanda jäst, socker och vatten och rör tills det löses upp.

Blanda mjöl och salt i en stor bunke.

Gör en grop i mjölet, blanda in jästblandningen med gaffel, lite i taget.

Knåda 1 min och vik in degen underifrån, till en slät bulle.

Låt jäsa i en lätt oljad bunke, övertäckt med bakduk, i 45 min.


Dela degen i två och pudra över lite mjöl.

Plasta in och låt vila 15 min.


Kavla ut till önskad storlek och toppa med valfri fyllning.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards