Ingredienser:
Kalvfärsburgare:
500 g finmald kalvfärs
15 g salt
svartpeppar
matolja
1-2 gula lökar
150 g valfri svamp
ägg
Bbq glace:
4 dl krossad tomat
2 dl äppelcidervinäger
½ dl Worcherstershiresås
1 msk Dijonsenap
3 msk paprikapulver
1 msk mald svartpeppar
½ dl chilipulver
125 g SteviaSocker
2 dl kalvfond
5 rivna vitlöksklyftor
1 röd chili
1 lagerblad
2 st chipotle chili
Ketchup:
2 tärnade gula lökar
3 rivna vitlöksklyftor
5 dl krossade tomater
1 dl vatten
30 g SteviaSocker
2 msk ättika
10 stjälkar timjan
1 st lagerblad
Salt, peppar
Gör så här:
Kalvfärsburgare:
Skala, skiva och stek löken mjuk i olja på låg värme.
Blanda färsen med salt och peppar.
Forma till små burgare som steks i het panna med lite olja.
Servera burgarna i gott bröd med t ex lättstekt lök, stekt svamp och stekt ägg.
Bbq glace:
Rosta alla torra kryddor i en stekpanna.
Blanda därefter alla ingredienser i en gryta och sjud i 1 timme.
Sila och smaka av och tillsätt mer vinäger och salt om så önskas.
Ketchup:
Stek lök och vitlök i olja tills den är helt mjuk.
Slå på tomater, vatten, SteviaSocker, ättika, timjan och lagerblad.
Sjud i 30 min.
Mixa tills ketchupen är helt slät.
Smaka av med salt, peppar och ev mer ättika.