Antal: 8 portioner
Ingredienser:
1 kg lammkött, skuret i kuber
2 stora finhackade gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk flytande margarin
400 g aprikospuré (200 g = 1 burk)
2 tsk salt
2 krm kajennpeppar
3 msk curry
3 msk vinäger
0.5 dl strösocker
Gör så här:
Bryn lök och vitlök i matfett i en kastrull.
Tillsätt aprikospuré, salt, kajennpeppar, curry, vinäger och strösocker.
Sjud blandningen sakta.
Tillsätt lite vatten om det blir alltför tjockt.
Låt kallna.
Lägg köttet i en skål, häll över marinaden och låt stå och dra i kylskåpet i 24 timmar.
Ta upp köttet och låt det rinna av i en sil.
Trä upp bitarna på spett.
Grilla spetten på galler i ugnen 10-15 minuter.
Servera med ris och sallad.