Foodish

Sosaties

Av Maria - 2020-06-17 08:00

Antal: 8 portioner


Ingredienser:

1 kg lammkött, skuret i kuber

 

Marinad:

stora finhackade gula lökar
pressade vitlöksklyftor
1 msk flytande margarin
400 g aprikospuré (200 g = 1 burk)
2 tsk salt
2 krm kajennpeppar
3 msk curry
3 msk vinäger
0.5 dl strösocker

 

Gör så här:

Bryn lök och vitlök i matfett i en kastrull.

Tillsätt aprikospuré, salt, kajennpeppar, curry, vinäger och strösocker.

Sjud blandningen sakta.

Tillsätt lite vatten om det blir alltför tjockt.

Låt kallna.

Lägg köttet i en skål, häll över marinaden och låt stå och dra i kylskåpet i 24 timmar.

Ta upp köttet och låt det rinna av i en sil.

Trä upp bitarna på spett.

Grilla spetten på galler i ugnen 10-15 minuter.

Servera med ris och sallad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards