Antal: 8 stycken
Ugn: 175 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
2 dl potatismjöl
1 dl quinoamjöl
4 msk rumsvarmt kokosolja
2 krm xantangummi eller 2 tsk malda psylliumfrön
Fyllning/hallonsylt:
1 stor burk
3 dl hallon
1 msk citronsaft
2 msk chiafrön för fastare sylt
Gör så här:
Hallonsylt:
Mixa alla ingredienser och ställ in i kyl över natten.
Grottorna:
Kör alla ingredienser i en matberedare.
Ställ in degen i kylskåpet i 10 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Forma pingisbollsstora bollar av degen och lägg i formar.
Tryck ett hål i mitten på varje boll och fyll med 1 tsk hallonsylt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna på galler och förvara i tättslutande burk.
Glutenfria, mjölkfria, rik magnesium, järn och zink.