Foodish

Brique à la l'oeuf

Av Maria - 2020-08-22 14:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:
4 filodegsplattor

25 g smält smör till pensling

3 burkar tonfisk i vatten

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

3-4 msk kapris

Salt

Svartpeppar

1 tsk harissa eller torkade chiliflagor

4 äggulor

Olja till pensling


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg ut 1 filodegsplatta, pensla den med smält smör och lägg på ytterligare en platta.

Gör samma sak med de övriga 2 plattorna.

Skär varje dubbel platta tvärs över i 2 halvor.

Låt tonfisken rinna av väl i en skål och blanda den med finhackad gul lök, vitlök, kapris och kryddor.

Fördela tonfiskmassan på fyrkanterna på en halvan.

Pensla kanterna med vatten.

Gör en fördjupning i mitten av tonfiskmassan.

Dela äggen i gulor och vitor och häll försiktigt ner en äggula i varje grop.

Vik över filodegen och pressa till kanterna.

Lägg rullarna på bakplåtspapper, pensla med olja och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.



Tips!

Man också göra briques av mycket tunna pannkakor, som viks ihop runt fyllningen och hastigt friteras i het olja.

Lökfräst spenat och tonfisk är också en god fyllning.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards