Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
4 filodegsplattor
25 g smält smör till pensling
3 burkar tonfisk i vatten
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
3-4 msk kapris
Salt
Svartpeppar
1 tsk harissa eller torkade chiliflagor
4 äggulor
Olja till pensling
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg ut 1 filodegsplatta, pensla den med smält smör och lägg på ytterligare en platta.
Gör samma sak med de övriga 2 plattorna.
Skär varje dubbel platta tvärs över i 2 halvor.
Låt tonfisken rinna av väl i en skål och blanda den med finhackad gul lök, vitlök, kapris och kryddor.
Fördela tonfiskmassan på fyrkanterna på en halvan.
Pensla kanterna med vatten.
Gör en fördjupning i mitten av tonfiskmassan.
Dela äggen i gulor och vitor och häll försiktigt ner en äggula i varje grop.
Vik över filodegen och pressa till kanterna.
Lägg rullarna på bakplåtspapper, pensla med olja och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Tips!
Man också göra briques av mycket tunna pannkakor, som viks ihop runt fyllningen och hastigt friteras i het olja.
Lökfräst spenat och tonfisk är också en god fyllning.