Foodish

Äppelmos med vanilj

Av Maria - 2020-08-26 13:41

Antal: 2 burkar


Ingredienser:

1 kg gröna äpplen, Transparent Blanche

3 msk vatten

2 dl strösocker

½ vaniljstång


Gör så här:

Skölj äpplena och ta bort skaften.

Dela dem i fyra delar.

Koka bitarna med skal och kärnhus i lite vatten tills de fallit sönder.

Passera genom en finmaskig sil tillbaka ner i grytan.

Tillsätt socker och en halv, snittad vaniljstång och koka moset tills det känns fast.

Fyll rengjorda, steriliserade, burkar med äppelmos, förslut väl och låt burkarna svalna upp och ner, så häller de bättre.

Vanilj ger en extra mild och fin smak på moset.

Välj gärna Tahitivanilj som passar bättre till frukt än bourbonvanilj, som blir godast i vaniljsås, glass och kakor.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards