Mängd: 5 dl
Ingredienser:
2½ dl rönnbär rensade och sköljda
1 st gul lök
1 st röd lök
2 st vitlöksklyftor
50 g smör
1½ dl strösocker
1 msk timjan
1 dl vatten
0,75 dl vitvinsvinäger
1 tsk svartpeppar
1 st äpple
Gör så här:
Koka rönnbären lätt i lättsaltat vatten i fem minuter.
Häll sedan av rönnbären i ett durkslag.
Skala och hacka lökarna och vitlöken.
Skala, kärna ur och finhacka äpplet.
Lägg smöret i en kastrull och tillsätt hackad lök, vitlök, socker och timjan.
Värm tills löken blir blank och sockret löser sig något.
Tillsätt rönnbär, vatten, vitvinsvinäger, svartpeppar och det hackade äpplet.
Låt allt koka i 15 minuter.
Rör om emellanåt.
Häll allting i en mixer och kör tills det är en jämn massa.
Sila och häll upp i en flaska eller burk och förslut medan det fortfarande är varmt.
Förvaras i kylskåp.