Foodish

Bästa pizzadegen

Av Maria - 2021-01-26 11:30

Antal: 4-6 portionspizzor


Ingredienser:

10 g / 2 tsk färsk jäst
400 g / 4 dl kallt vatten
15 g / 1 msk olivolja
540 g / 9 dl vetemjöl special
10 g / 2 tsk salt

 

Gör så här:
Blanda degen:

Blanda ut jästen i vattnet och olja tillsätt sedan mjöl och salt.

Rör kort tills allt blandats ordentligt och låt degen vila i 30 minuter.


Vila och vik:

Doppa handen i vatten och ta sedan tag i degens kant med ena handen.

Dra ut degen en aning och vik in mot mitten.

Ta ett nytt tag, dra i degen och vik in mot mitten på nytt.

Upprepa tills du kommit varvet runt.

Det här momentet gör du totalt 3 gånger med 30 minuters mellanrum.

När du sträckt degen tredje och sista gången låter du den jäsa i ungefär 1 timme.
Här har du tid att koka tomatsås och fixa toppingen klar samt få grillen riktigt varm.


Baka ut pizzorna:

Skrapa ut degen på ett ordentligt mjölat bakplåtspapper.

Dela den i fyra-sex delar.

Dra ut varje del med hjälp av mjölade händer så att den blir tallriksstor.

Bred ut tomatsås på en botten i taget och strö över ost och valfri topping.


Baka av pizzorna: 

Dra ned bakplåtspappret med pizzan på en bricka och låt sedan pappret glida av på den varma grillen. Grilla under lock tills pizzan fått fin färg.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards