Foodish

Minipizzor

Av Maria - 2021-03-04 10:00

Jäsning: 30 minuter

Ugn: 250 grader


Ingredienser:

Pizzadeg:
2,5 deciliter ljummet vatten
1/2 pkt jäst
1 msk fiberhusk
0,5 deciliter olivolja
1 tsk salt
5 dl glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver


Topping:
skinka
ost
oregano
ruccola
basilika


Gör så här:

Pizzadeg:
Blanda vattnet med jäst och fiberhusk.

Rör i olja och salt och låt jäsa i 10 minuter under bakduk.

Blanda 4 dl av mjölet med bakpulvret, häll sedan ner mjölblandningen först och fortsätt sedan med den sista decilitern mjöl, lite i taget, tills du har en smidig deg.

Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.


Kavla ut små runda pizzor på ett mjölat bakbord.


Tomatsås:
Köp färdig pizzasås eller krydda upp en burk tomater.

Använd gärna hela konserverade tomater, koka i en kastrull och krydda med basilika, oregano, salt och peppar.

Mosa tomaterna och koka ner till lagom konsistens.

Lägg på tomatsås, ost och skinka (eller dina andra val) och grädda i ugnen, 250 grader tills de fått fin färg.

Om du gör en tjockare variant, dra ner värmen till 220.
När pizzan är klar, strö över lite torkad oregano, basilika och/eller ruccolablad

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards