Jäsning: 30 minuter
Ugn: 250 grader
Ingredienser:
Pizzadeg:
2,5 deciliter ljummet vatten
1/2 pkt jäst
1 msk fiberhusk
0,5 deciliter olivolja
1 tsk salt
5 dl glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver
Topping:
skinka
ost
oregano
ruccola
basilika
Gör så här:
Pizzadeg:
Blanda vattnet med jäst och fiberhusk.
Rör i olja och salt och låt jäsa i 10 minuter under bakduk.
Blanda 4 dl av mjölet med bakpulvret, häll sedan ner mjölblandningen först och fortsätt sedan med den sista decilitern mjöl, lite i taget, tills du har en smidig deg.
Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
Kavla ut små runda pizzor på ett mjölat bakbord.
Tomatsås:
Köp färdig pizzasås eller krydda upp en burk tomater.
Använd gärna hela konserverade tomater, koka i en kastrull och krydda med basilika, oregano, salt och peppar.
Mosa tomaterna och koka ner till lagom konsistens.
Lägg på tomatsås, ost och skinka (eller dina andra val) och grädda i ugnen, 250 grader tills de fått fin färg.
Om du gör en tjockare variant, dra ner värmen till 220.
När pizzan är klar, strö över lite torkad oregano, basilika och/eller ruccolablad