Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 dl helt bovete
2 knippen grön sparris (á 250 g)
1 zucchini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3/4 dl olivolja
1 liten citron, finrivet skal och saft
1 dl hackad färsk oregano
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Koka bovetet enligt anvisningen på förpackningen.
Skär bort nedersta delen av sparrisen.
Skär sparrisstjälkarna i mindre bitar.
Skär zucchinin i tärningar.
Skala och finhacka löken.
Skala och finriv vitlöken.
Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok.
Stek sparris, zucchini och lök ca 5 minuter, rör om då och då.
Vänd i vitlök, citronskal (endast det gula), citronsaft och oregano i pannan.
Stek ytterligare någon minut.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ihop grönsakerna med bovetet i en stor skål eller på ett fat.