Foodish

Chèvrepizza

Av Maria - 2021-04-16 13:00

Antal: 2 stycken


Ingredienser:

Botten:
25 g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
1/4 dl olivolja
2 msk Vit Sirap
1/4 tsk salt
3-4 dl vetemjöl


Topping:
400 g chèvre
400 g ricotta
1/2 dl EKO Ljus Sirap
2-3 päron
4 färska fikon
1 dl hasselnötter
ringla över EKO Ljus Sirap


Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C och lägg en plåt upp och ner i ugnen som pizzan sedan ska bakas på.


Börja med pizzabotten.

Smula jästen i en bunke och blanda ut med vatten, olja, sirap och salt.

Rör ner nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa ca 30 minuter.


Förbered toppingen.

Skär chèvre i bitar och blanda ihop med ricotta och sirap.

Skär päronen i skivor och dela fikonen i 4 delar.


Dela degen i två delar och kavla ut två bottnar på ett mjölat bakbord.

Fördela ostblandningen på pizzorna och lägg på päronskivor, fikon och hasselnötter.

Ringla sirap över pizzorna.

Grädda en pizza i taget på den varma plåten i ca 10-15 minuter.


Tips: 

För att grilla pizzorna behövs en pizzasten.

Värm upp pizzastenen tillsammans med grillen och lägg en pizza i taget på den varma stenen.

Grilla chèvrepizzan ca 15 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards