Antal: 2 stycken
Ingredienser:
Botten:
25 g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
1/4 dl olivolja
2 msk Vit Sirap
1/4 tsk salt
3-4 dl vetemjöl
Topping:
400 g chèvre
400 g ricotta
1/2 dl EKO Ljus Sirap
2-3 päron
4 färska fikon
1 dl hasselnötter
ringla över EKO Ljus Sirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C och lägg en plåt upp och ner i ugnen som pizzan sedan ska bakas på.
Börja med pizzabotten.
Smula jästen i en bunke och blanda ut med vatten, olja, sirap och salt.
Rör ner nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Förbered toppingen.
Skär chèvre i bitar och blanda ihop med ricotta och sirap.
Skär päronen i skivor och dela fikonen i 4 delar.
Dela degen i två delar och kavla ut två bottnar på ett mjölat bakbord.
Fördela ostblandningen på pizzorna och lägg på päronskivor, fikon och hasselnötter.
Ringla sirap över pizzorna.
Grädda en pizza i taget på den varma plåten i ca 10-15 minuter.
Tips:
För att grilla pizzorna behövs en pizzasten.
Värm upp pizzastenen tillsammans med grillen och lägg en pizza i taget på den varma stenen.
Grilla chèvrepizzan ca 15 minuter.