Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Fiskburgare:
500 g torsk, grovt hackad
0,5 kruka färsk dill, grovt hackad
1 citron, finrivet skal
1 jalapeño, fint hackad
ev ägg
50 g smör, till stekning
rapsolja, till stekning
4 hamburgerbröd (gärna brioche)
Kålsallad:
300 g spetskål, fint strimlad (eller vitkål)
0,5 purjolök, fint skivad
0,5 kruka färsk dill
2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
salt
Gör så här:
Fiskburgare:
Hacka torsken grovt.
Finhacka dillen.
Dela, kärna ur och finhacka jalapeñon.
Blanda torsk, salt, dill, citronskal och jalapeño.
Om det känns som om fiskbitarna inte binder så kan man tillsätta ett ägg till blandningen, det gör att biffarna håller ihop bättre under stekningen.
Forma burgare av blandningen.
Stek dem i smör och rapsolja i en stekpanna.
Stek brödet på snittytan precis före servering.
Kålsallad:
Koka upp vatten och salt i en stor kastrull
Strimla kål och purjolök.
Lägg kål och purjolök i det kokande vattnet någon minut.
Ta upp och kyl ner i isvatten.
Häll av vattnet och torka kål och purjo väl på en kökshandduk.
Finhacka dillen.
Blanda majonnäs, dill och senap.
Smaka av med salt.
Blanda majonnäsen med kål och purjolök.
Lägg ihop bröd, torskburgare och kålsallad.
Servera genast.