Ingredienser:
4 dl grahamsmjöl
1,5 dl vatten
1 krm salt
0,5 dl osaltat smör, smält, till pensling
Gör så här:
Blanda mjöl och salt och gör en grop i mitten.
Häll i vatten, lite i taget, och arbeta för hand ihop en deg.
Knåda tills den är smidig och inte kladdig.
Dela den i 16 delar och kavla varje del till en rund kaka.
Pensla ovansidan med smör och rulla ihop kakan till en rulle.
Tryck ihop rullen från ändarna till en bulle och kavla ut den igen med lite extra mjöl till en kaka på ca 15 centimeter.
Värm en stekpanna av gjutjärn så att den blir riktigt varm.
Lägg i en kaka och grädda den 1 minut, pensla under tiden lite smält smör på ovansidan.
Vänd kakan, grädda ytterligare 1 minut och pensla samtidigt den gräddade sidan.
Vänd, grädda och pensla ännu en gång.
Ta upp brödet, lägg det på en handduk och håll det varmt.
Grädda de andra likadant och stapla dem efter hand under handduken.