Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 dl matvete
10 körsbärstomater
2 dl torkade aprikoser
1 dl kokosflingor
1 dl pumpakärnor
2 sl hackad bladpersilja
Ev. plommon till garnering
Dressing:
4 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
1-2 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 citron, finrivet skal och citron
½-1 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här:
Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen och häll bort ev. kokvatten.
Dela tomaterna och strimla aprikoserna.
Rosta kokosflingor och pumpakärnor tillsammans i en torr het stekpanna tills de fått färg.
Blanda ingredienserna till dressingen (riv bara det gula på citronskalet) och häll den över det ljumma matvetet.
Blanda med tomater, aprikoser, kokosflingor, pumpakärnor och persilja.
Garnera gärna med plommonklyftor.
Matvetesallad fungerar utmärkt som bufférätt.