Foodish

Banankaka

Av Maria - 2021-08-11 16:00

Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca 40 minuter


Ingredienser:

1 ägg

1½ dl socker

2 bananer

4 msk grädde

½ dl smält smör eller margarin

2 1/4 dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker


Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst.

Mosa bananerna med en gaffel och blanda ner dem i smeten tillsammans med grädde och det smälta smöret.

Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker och rör ner till sist.

Häll smeten i en smord, bröad form, rymd ca 1½ liter, och grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards