Foodish

Nötrulle med kolakräm

Av Maria - 2021-08-27 17:30

Ugn: 250 grader, ca 7 minuter


Ingredienser:

3 ägg

1 1/4 dl socker

75 g nötkärnor

½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


Fyllning:

75 g margarin eller smör

3/4 dl florsocker

2 msk sirap

2 tsk vaniljsocker

1 ägg


Gör så här:

Vispa äggen och sockret, riktigt pösigt för hand 10-15 minuter med elvisp 6 minuter.

Mal nötterna och blanda dem med mjölet och bakpulvret.

Bred ut smeten på smort mjölat papper i en långpanna eller pappersform, 30*40 cm.

Grädda kakan i 250 graders ugnsvärme ca 7 minuter.

Stjälp upp kakan på lättsockrat papper och låt den kallna.


Rör matfettet poröst med det siktade florsockret, sirapen och vanlijsockret.

Tillsätt därefter ägget och rör kraftigt i smeten.


Bred krämen på den kalla kakan.

Rulla samman och förvara den kallt tills den skall skäras.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards