Ugn: 250 grader, ca 7 minuter
Ingredienser:
3 ägg
1 1/4 dl socker
75 g nötkärnor
½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
75 g margarin eller smör
3/4 dl florsocker
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
Gör så här:
Vispa äggen och sockret, riktigt pösigt för hand 10-15 minuter med elvisp 6 minuter.
Mal nötterna och blanda dem med mjölet och bakpulvret.
Bred ut smeten på smort mjölat papper i en långpanna eller pappersform, 30*40 cm.
Grädda kakan i 250 graders ugnsvärme ca 7 minuter.
Stjälp upp kakan på lättsockrat papper och låt den kallna.
Rör matfettet poröst med det siktade florsockret, sirapen och vanlijsockret.
Tillsätt därefter ägget och rör kraftigt i smeten.
Bred krämen på den kalla kakan.
Rulla samman och förvara den kallt tills den skall skäras.