Antal: ca 15 stycken
Ugn: 150-175 grader
Ingredienser:
75 g mandel
4-5 bittermandlar
125 g margarin eller smör
1½ dl socker
2 ägg
2 msk vetemjöl
1 msk potatismjöl
2 msk Kirschwasser (körsbärsbrännvin)
Grön karamellfärg
Till formarna:
30-50 skållad hackad mandel
Gröna cocktailbär
Gör så här:
Skålla, skala och mal mandeln.
Rör matfettet och sockret poröst.
Tillsätt ett ägg i taget, de båda mjölsorterna samt kirschen.
Färga smeten svagt grön med karamellfärg.
Smörj små släta bakelseformar väl med matfett och beströ dem med mandeln.
Lägg ett helt eller halvt bär i botten på varje form.
Fyll dem sedan till två tredjedelar med smet.
Grädda kakorna i 150-175 graders ugnsvärme 15 minuter eller tills kakorna fått färg.
Stjälp upp dem genast.