Foodish

Lätt limecheesecake

Av Maria - 2022-11-11 07:45

Antal: 10 bitar


Ingredienser:

50 g smör
8-9 digestivekex
 
Fyllning:
5 gelatinblad
2 dl mjölk
1 dl socker
250 g kesella (1%)
300g färskost
1 dl pressad limejuice (saft från ca 3 lime)
1 msk finrivet limeskal
1 tsk vaniljsocker
 
Garnering:
400 g blandade bär
Florsocker
 
Gör så här:
För att göra botten, smält smöret och låt svalna.
Krossa kexen till smulor i en mixer eller för hand.
Blanda smulorna med det smälta smöret.
Fördela blandningen i botten på en form med 24 cm i diameter och med löstagbara kanter.
Pressa samman smulblandningen så att det blir en kompakt botten.
 
För att göra fyllningen, börja med att blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter.
Koka upp 1 dl mjölk med sockret.
Lyft upp gelatinbladen och lägg dem i den varma mjölken.
Rör tills det löst sig ordentligt. 
 
Blanda kesella, färskost, vaniljsocker, limejuice och limeskal i en bunke.
Vispa försiktigt tills smeten blir slät, men rör inte för mycket för då tunnas smeten ut.
Blanda den varma gelatinmjölken med resten av den rumstempererade mjölken.
Vänd ner mjölken i kesellablandningen.
Vänd runt ordentligt så att det blandas helt.
Häll smeten över digestivebotten, jämna till ytan med en slickepott med plasta över.
Låt stelna i kyl i minst 2-3 timmar. 
 
Vid servering, avlägsna formen och dekorera med bär.
Pudra över florsocker.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards