Antal: 10 bitar
Ugn: 175 grader, 10 minuter
Ingredienser:
Botten:
18 st digestivekex
1 msk kakaopulver
150 g smör
Fyllning 1:
200 g vit choklad
1/2 dl grädde
200 gram färskost
2 gelatinblad
Fyllning 2:
200 g mörk choklad (70%)
2 1/2 dl grädde
300 g färskost
4 gelatinblad
1 dl florsocker
Garnering:
200 g färska hallon
Gör så här:
Botten:
Krossa digestivekexen och blanda med kakaon och det smälta smöret.
Tryck ut blandningen i en springform med avtagbar kant, ca 27 cm i diameter.
Grädda botten i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter.
Fyllning 1:
Blötlägg 2 gelatinblad i vatten.
Hacka den vita chokladen.
Värm grädden och smält chokladen däri.
Tillsätt gelatinbladen och låt dessa smälta.
Vänd ner färskosten och fyll formen.
Låt stelna i kylen i en timme.
Fyllning 2:
Blötlägg 4 gelatinblad i vatten.
Hacka den mörka chokladen.
Värm grädden och smält chokladen.
Tillsätt gelatinbladen och låt dessa smälta.
Vänd ner med färskosten och sikta i florsockret.
Fyll formen och låt kakan stelna i kylen en timme.
Garnera med hallonen innan servering.