Foodish

Dubbel chokladcheesecake

Av Maria - 2022-11-15 07:30

Antal: 10 bitar

Ugn: 175 grader, 10 minuter


Ingredienser:
Botten:
18 st digestivekex
1 msk kakaopulver
150 g smör

Fyllning 1:
200 g vit choklad
1/2 dl grädde
200 gram färskost
2 gelatinblad

Fyllning 2:
200 g mörk choklad (70%)
2 1/2 dl grädde
300 g färskost
4 gelatinblad
1 dl florsocker

Garnering:
200 g färska hallon

 

Gör så här:

Botten:

Krossa digestivekexen och blanda med kakaon och det smälta smöret.

Tryck ut blandningen i en springform med avtagbar kant, ca 27 cm i diameter.

Grädda botten i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter.

Fyllning 1:

Blötlägg 2 gelatinblad i vatten.

Hacka den vita chokladen.

Värm grädden och smält chokladen däri.

Tillsätt gelatinbladen och låt dessa smälta.

Vänd ner färskosten och fyll formen.

Låt stelna i kylen i en timme.

Fyllning 2:

Blötlägg 4 gelatinblad i vatten.

Hacka den mörka chokladen.

Värm grädden och smält chokladen.

Tillsätt gelatinbladen och låt dessa smälta.

Vänd ner med färskosten och sikta i florsockret.

Fyll formen och låt kakan stelna i kylen en timme.

 

Garnera med hallonen innan servering.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards