Foodish

English muffin

Av Maria - 2023-02-10 15:45

Jäsning: ca 60 minuter + ca 40 minuter


Ingredienser:
15 g jäst
3 dl ljummen mjölk
1 msk fänkålsfrö
1 tsk salt
7.5 dl vetemjöl special
1 dl polenta

 

Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader och stöt fänkålsfröna i en mortel.
Lös upp jästen i den varma mjölken och tillsätt fänkålsfrö.
Tillsätt salt, vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs den i bunken under bakduk till dubbel storlek, cirka 60 minuter.


Kavla ut degen till en platta (cirka 1 ½ cm tjock).
Stansa ut rundlar med hjälp av ett glas.

Spraya varje bit med vatten (ur en sprayflaska) på bägge sidor och doppa båda sidor i polenta.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 40 minuter.


Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme i cirka 5 minuter på vardera sida tills de är gyllene.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards