Foodish

Traditionella engelska scones

Av Maria - 2023-05-04 05:30

Ugn: 225 grader, 12-15 minuter


Ingredienser:

225 g fint vetemjöl med bakpulver [ca 3,7 dl]
50 g smör
1,25 dl mjölk
1,5 msk strösocker
1 krm salt
 
Till pensling:
mjölk

Till servering:
2 dl vispgrädde
20 g smör
1 dl jordgubbssylt
 
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Sikta mjölet genom en sil.
Nyp ner fettet i mjölet så att det blir en grynig massa och rör ner socker och salt.
Tillsätt mjölken, lite i taget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord.
Kavla ut till en 2 cm tjock kaka och ta ut kakor med kakmått, 5 cm i diameter.
Samla ihop den överblivna degen, kavla ut och ta ut nya kakor.
Upprepa tills degen är slut.
Lägg kakorna på bakplåtspapper på en ugnsplåt, pensla med mjölk.
Grädda sconesen i 12-15 minuter.
 
Vispa grädden till skum, häll upp den och lingonsylten i skålar och lägg upp smöret.
Servera sconesen nygräddade och gärna varma.
 
Tips:
Blir det mot förmodan scones över kan de inte sparas i rumstemperatur.
Frys in dem och ljumma dem i ugn eller mikro före servering.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards