Foodish

Blondie med rabarberphillykräm

Av Maria - 2023-06-11 07:30

Antal: ca 20 stycken

Ugn: 150º, ca 40 minuter


Ingredienser:
Rababerphillykräm:

150 g rabarber

1 msk vatten

½ dl strösocker

200 g philadephiaost

2 äggulor


Kaka:

150 g margarin eller smör

2 ägg

2 dl strösocker

1½ dl vetemjöl

100 g vit choklad


Till garnering:

100 g vit choklad

4 msk vispgrädde

Citronmeliss eller mynta


Gör så här:
Rabarberphillykräm:

Skär rabarbern i tunna skivor och koka dem på svag värme tillsammans med vatten och socker tills de är mjuka, det tar 10-15 minuter.

Låt koka lite längre om rabarbern innehåller mycket vatten.

Låt rabarbern svalna något och rör därefter ner philadelphiaost och äggulor.


Sätt ugnen på 150º.


Kaka:

Smält margarin eller smör i en kastrull.

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

Rör ner vetemjöl och smält matfett.

Hacka den vita chokladen grovt.

Bred ut hälften av sockerkakssmeten i en smord och bröad ugnsform, 20*25 cm.

Bred rabarberphillykrämen över hela kakan och därefter resten av sockerkakssmeten.

Avsluta med att strö över chokladen.


Grädda kakan i 40 minuter, kakan ska vara lite lös.

Skär den i 20 jämnstora bitar.


Till garnering:
Smält choklad och grädde över vattenbad.

Klicka lite choklad på varje blondie.

Garnera med citronmeliss eller mynta.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards