Antal: ca 20 stycken
Ugn: 150º, ca 40 minuter
Ingredienser:
Rababerphillykräm:
150 g rabarber
1 msk vatten
½ dl strösocker
200 g philadephiaost
2 äggulor
Kaka:
150 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
100 g vit choklad
Till garnering:
100 g vit choklad
4 msk vispgrädde
Citronmeliss eller mynta
Gör så här:
Rabarberphillykräm:
Skär rabarbern i tunna skivor och koka dem på svag värme tillsammans med vatten och socker tills de är mjuka, det tar 10-15 minuter.
Låt koka lite längre om rabarbern innehåller mycket vatten.
Låt rabarbern svalna något och rör därefter ner philadelphiaost och äggulor.
Sätt ugnen på 150º.
Kaka:
Smält margarin eller smör i en kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Rör ner vetemjöl och smält matfett.
Hacka den vita chokladen grovt.
Bred ut hälften av sockerkakssmeten i en smord och bröad ugnsform, 20*25 cm.
Bred rabarberphillykrämen över hela kakan och därefter resten av sockerkakssmeten.
Avsluta med att strö över chokladen.
Grädda kakan i 40 minuter, kakan ska vara lite lös.
Skär den i 20 jämnstora bitar.
Till garnering:
Smält choklad och grädde över vattenbad.
Klicka lite choklad på varje blondie.
Garnera med citronmeliss eller mynta.