Antal: 1½ liters form
Ugn: 200 grader, ca 55 minuter
Ingredienser:
200 g smör
200 g (2 1/3 dl) strösocker
200 g (4-5 st) ägg
200 g (3 1/3 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g korinter
Till formen:
Smör
Ströbröd
Gör så här:
Rör smör och socker pösigt.
Skilj äggen i gulor och vitor.
Rör ner gulorna i smeten omväxlande med nästan allt mjöl.
Blanda bakpulvret i resten av mjölet och mjöla korinterna med detta.
Vänd ner allt i smeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
Häll smeten i en smord och strödd 1½ liters form.
Grädda på nedre falsen i 200 grader ca 55 minuter.
Prova med en kaknål som ska vara torr när den dras ur en färdig kaka.
Låt kakan svalna något innan den stjälps på galler och får kallna helt.
Frys in kakan om den ska förvaras länge.