Ingredienser:
80 g chorizo, chörizo går lika bra
1 liten rödlök
1/4 hackad chili
olja
250 g cocktailtomater
1/2 citron, saften
2 msk tomatpuré
1 msk Mörk Sirap
1/2 dl vatten
250 g Syltsocker
Gör så här:
Skär chorizon i små bitar.
Stek så att de får en fin gyllenbrun färg.
Ställ åt sidan.
Skala och hacka rödlök, finhacka chilin och ta bort kärnorna.
Fräs i olja i en kastrull.
Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i kastrullen.
Tillsätt citron, tomatpuré, sirap och vatten.
Fräs i ca 3 minuter.
Tillsätt syltsocker och chorizon, koka i ca 5 minuter.
Rör om då och då.
Ta grytan från värmen.
Häll upp på varm, väl rengjord burk.
Förslut.
Förvara svalt.