Foodish

Pariserbullar till frukost

Av Maria - 2023-07-01 09:45

Antal: 25 stycken

Jäsning: över natten + ca 45 minuter

Ugn: 250 grader, 5-10 minuter


Ingredienser:

25 g jäst

1½ dl vatten

3 stora ägg

1 tsk salt

½ msk socker

12-14 dl (720-840 g) vetemjöl

250 g smör eller margarin, rumsvarmt


Till pensling:

Ägg


Gör så här:

Värm vattnet till 37 grader och häll det över den smulade jästen.

Tillsätt de uppvispade äggen, salt och socker samt hälften av mjölet.

Arbeta degen blank.

Rör smöret och blanda ner det i degen tillsammans med mjölet - ta undan ca 2½ dl till utbakning.

Strö degen med lite mjöl, täck med plastfilm eller aluminiumfolie och ställ den kallt att jäsa över natten.


Ta upp degen, arbeta snabbt ihop den med resten av mjölet och rulla ut till 2 längder.

Dela varje längd i ca 12 bitar, rulla till släta bullar och lägg i pappersformar.

Tryck till bullarna tvärs över med skaftet av en bordskniv och låt bullarna jäsa ca 45 minuter.


Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader 5-10 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards