Antal: ca 25 stycken
Ingredienser:
50 g marsánpulver
5 dl (300 g) vetemjöl
325 g mjukt smör
1½ dl florsocker
2 tsk vanillinsocker
Vaniljkräm:
1½ dl kokt vaniljkräm (marsán)
100 g mjukt smör
1 tsk citronsaft
florsocker efter smak
Vaniljsocker efter smak
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
Arbeta samman alla ingredienser till en deg.
Spritsa med slät sprits, eller rulla knappt fingertfjocka längder, 12-15 cm långa.
Forma längderna till ringar direkt på smord plåt.
Låt skarvarna gå omlott.
Platta till lite med handen.
Grädda i 150-175°C tills kakorna fått lite färg i 15-20 minuter.
Koka vaniljkräm och låt den svalna.
Tillsätt smör florsocker, citronsaft och vaniljsocker.
Bred kräm på hälften av kakornas undersida.
Lägg ihop kakorna två och två.
Pudra över lite florsocker.