Antal: 8 bitar
Ugn: 175 grader, ca 35 minuter
Ingredienser:
100 g mörk choklad
125 g smör
½ dl kaffe
3 msk honung
1 tsk kanel
2 ägg
½ tsk salt
1 dl finkrossade nötter
Till formen:
1 msk smör, smält
2 msk nötter, fint hackade
Till servering:
1 dl kesella
Några kvistar citronmeliss
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg choklad och smör i skål.
Lägg skålen i en kastrull med kokande vatten.
Låt smälta.
Blanda i kaffe, honung och kanel.
Vispa äggen hårt.
Rör ner chokladsmeten och saltet med de vispade äggen.
Smöra en form.
Skaka ut de krossade nötterna så att de fastnar i smöret.
Häll smeten i formen och baka i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
Eller häll smeten i små muffinsformar, då blir tiden i ugnen ca 20 minuter.
Servera med en klick kesella på varje bit samt några blad citronmeliss.
Tips!
Chokladen du väljer ska hålla sig runt 70 procent för att kakan ska få den rätta fylliga smaken.
Det går bra med bakchoklad, så kan du spara den fina chokladen till ett annat tillfälle.
En härlig smakrik chokladkaka.
Det räcker faktiskt med en liten bit för att stilla ett riktigt dessertsug.
Glutenfri, rik på antioxidanter, kalium och selen.