Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 nävar aramealger
2 avokado
1 rödlök
2 dl tärnad mango
Saften från 1 lime
1-2 vitlöksklyftor
2 msk finriven ingefära
500 g babyspenat och machésallad
2 msk kokos
En halv färsk chili
Lime och olivdressing:
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
2 limefrukter
3 msk olivolja
En nypa salt
Gör så här:
Lime och olivdressing:
Pressa vitlöksklyftorna i en skål.
Blanda riven ingefära och saften från två limefrukter och olivoljan.
Salta försiktigt.
Lägg aramelalgerna i blöt i rumstempererat vatten i 5-10 minuter.
Gröp ur avokadon och skär den i tärningar.
Skala och skiva löken.
Skölj och ta bort kärnorna ur chilin, skär den i små bitar.
Blanda räkor, mango, avokado, lök, chili med spenat och machésallad.
Ta hälften av dressingen och blanda med de avrunna aramelalgerna.
Ringla resten av dressingen över salladen och blanda i algerna.
Strö över kokos.