Foodish

Vinkokta torskfiléer med ljummen spenatsallad (GI-mat)

Av Maria - 2023-08-20 08:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600-800 g torskfilé

3 dl vitt vin eller fiskbuljong

2 citroner

200 g rucolablad


Ljummen spenatsallad:

500 g färsk spenat

2 dl grovhackade pekannötter

4 vitlöksklyftor

1 msk smör

1 dl hackade torkade aprikoser

Salt

Malen vitpeppar

Saften av en halv citron


Till servering:

75 g riven eller hyvlad parmesanost

Dra några varv med svartpepparkvarnen


Gör så här:

Ansa och skölj rucolabladen och lägg dem på ett serveringsfat.
Riv parmesanosten och pressa ut saften ur citronen i en skål.
Använder du djupfryst fisk ska den tinas till hälften.

Skär den i skivor.
Koka sedan upp vinet eller buljongen, lägg i fisken och sjud på svag värme tills fisken är genomkokt.
Ta upp fisken med en hålslev och lägg den på rucolabladen.
Häll på citronsaften och strö över parmesanost.
Avsluta med att mala över rikligt med svartpeppar.
Servera med ljummen spenatsallad.


Ljummen spenatsallad: 

Spenatsalladen gör du under tiden.

Börja med att ansa spenaten och skära bort grova bladnerver.

Hacka de torkade aprikoserna.

Skala och skiva vitlöken tunt.

Hacka pekannötterna.

Fräs vitlöken i smöret.

Tillsätt nötterna och rosta dem några minuter.

Lägg i aprikoserna och spenaten och sautera hastigt.

Krydda med salt och peppar och pressa över citronsaft.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards