Antal: 4–5 portioner
Ingredienser:
400 g korv
2 gula lökar
1/2 zucchini
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk krossade tomater
ca 1 dl vatten 2
dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1/2–1 tsk sambal oelek
oregano
salt svartpeppar
Gör så här:
Skär löken i tunna klyftor, tärna zucchinin och hacka vitlöken fint.
Fräs grönsakerna i en rejäl klick smör på ganska svag värme tills de börjar mjukna.
Skär under tiden korven i lämpliga strimlor/slantar och tillsätt dessa.
Rör ner tomatpuré, buljong, krossade tomater, vatten och crème fraiche.
Klicka i senap och sambal oelek efter smak.
Låt puttra under tiden du gör i ordning tillbehören.
Här serverades smörvända haricots vertes.
Smaka av med rejält med oregano och några varv svartpeppar.
Var försiktig med saltet.
Ofta är buljongen väldigt salt.
Prova dig fram.
Lägg upp och servera