Foodish

Chilistekt lax med shiitake

Av Maria - 2023-08-30 06:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 msk riven ingefära

½ dl vatten

1 dl ketjap manis

ca 600 g laxfilé

4 portioner ris

100 g shiitakesvamp

½ påse (á 125 g) salladslök

2 msk olja

Chilipulver

½ tsk salt


Gör så här:

Skala och riv ingefäran.

Blanda den med vatten och ketjap manis.

Skär laxen i portionsbitar.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Ansa och skiva svampen och salladslöken.

Stek svampen i hälften av oljan i en stekpanna ca 2 minuter.

Häll över ketjap manismarinaden och häll allt i en bunke.

Vänd ner salladslöken.

Stek laxen i resten av oljan ca 5 minuter.

Vänd laxen efter halva tiden och krydda med chilipulver och salt.

Servera laxen med shiitake och ris.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards