Foodish

Fiskfilé med vitvinssås

Av Maria - 2023-09-20 16:33

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600-800 g gös- eller abborrefilé
smör att steka i (allt annat går bort...)
salt & vitpeppar

 

Såsen:

2 dl vittvin
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
½ citron, saften + lite rivet skal

 

Puré: 
2 palsternackor
8 potatisar
ca 25 g smör
salt &vitpeppar
ca 1½ dl mjölk
½ dl créme fraiche
1 liten vitlöksklyfta, riven

 

Gör så här:

Blanda vin, mjölk, grädde, buljongtärning, citron saft och lite citronskal.

Koka ihop tills ca hälften återstår.

Red eventuellt med maizenamjöl om tjockare sås önskas.

 

Koka potatisen och palsternackan mjuk.
Mosa/mixa sedan dem med smör, mjölk och créme fraiche.
Smaka av med salt och peppar samt vitlök.
Smaksätt med persilja om en grönare puré önskas.

 

Stek fisken i smör och krydda.
Servera med vitvinssåsen, potatispuré och grönsaker.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards