Antal: 20 stycken
Ugn: 200 grader, 9-10 minuter
Ingredienser:
Mandelbotten:
200 g sötmandel
200 g florsocker
2 äggvitor
Smörkräm:
100 g osaltat smör
90 g florsocker
1 äggula
2 msk kakao
Garnering:
100 g mörk choklad
0,5 tsk olja
Gör så här:
Börja med att skålla och mal mandeln.
Blanda i florsocker.
Vispa äggvitorna tills de är vita och fluffiga och vänd ner dem i mandeln och florsockret försiktigt.
Klicka ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
Fukta fingrarna med lite vatten och jämna till kakorna så att de inte blir så toppiga.
Grädda mitt i ugnen 9-10 minuter i 200 grader.
Lossa kakorna försiktigt och låt dem svalna på ett galler.
Rör ihop ingredienserna till smörkrämen.
Vänd mandelbottnarna och bre på smörkräm på varje kaka.
Se till att smörkrämen blir lite toppig.
Ställ in kakorna i frysen och låt dem bli rejält kalla innan du fortsätter.
Smält chokladen och blanda i olja.
Låt chokladblandningen svalna något.
Ta fram kakorna ur frysen och doppa smörkrämsidan i chokladen.
Lägg dem kallt att stelna.
Dessa kakor kan med fördel frysas.
Styckfrys dem på en bricka och lägg sedan i en burk eller i en påse.