Foodish

Formfranska

Av Maria - 2023-09-24 15:43

Antal: 2 bröd

Jäsning: ca 1 timme + 30-45 minuter

Ugn: 200 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

50 g jäst
5 dl vatten
0,5 dl matolja
1 tsk salt
1 msk strösocker
Ca 13 dl vetemjöl


Gör så här:

Smula jästen i en degbunke.
Värm vattnet i en kastrull till 37°C.
Häll på lite av vattnet över jästen och rör tills det är upplöst.
Häll på resten av vattnet, olja, salt och strösocker.

Rör om.
Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en deg.
Låt jäsa under bakhandduk i rumstemperatur till dubbel storlek i ca 1 timme.


Häll upp degen i smorda brödformar som rymmer ca 1,5 liter.

Degen ska alltså inte knådas utan bara försök fördela den i formarna.
Låt jäsa ca 30-45 minuter till dubbel storlek.


Grädda i nedre delen av ugnen i ca 200°C i ca 30 minuter tills de fått fin färg och är genomgräddade.
Stjälp upp bröden och låt svalna på galler under bakhandduk.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards