Ugn: 175 grader, ca 45 minuter
Ingredienser:
175 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakbulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
1/2 dl vatten
3 st äpple (eller päron)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund bakform, ca 1,5 liter.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett åt gången.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Tillsätt vattnet.
Skala, kärna ut och skär äpple/päron i skivor.
Häll hälften av smeten i formen.
Lägg i hälften av frukten.
Häll över resten av smeten och lägg på resten av frukten på toppen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Kakan är färdig när den släpper från kanterna och en provsticka är torr.
Låt kallna på galler.