Antal: 10 bitar
Ugn: 175 grader, 40-45 minuter
Ingredienser:
125 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2-3 äpplen
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Glasyr:
25 g smör
250 g cream cheese
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker pösigt, tillsätt därefter ett ägg i taget och vispa ihop en luftig smet.
Skala och riv äpplena grovt, rör ner dem i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel.
Rör ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form (ca 24 cm i diameter).
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Rör ihop glasyren, medan kakan är i ugnen.
Smält smöret och rör sedan ner cream cheese, florsocker och vaniljsocker.
Ställ glasyren i kylen.
När kakan svalnat, bred glasyren över kakan.
Låt stelna i kylen.