Foodish

Lammfärsburgare med getost & karamelliserad rödlök

Av Maria - 2024-01-11 10:00

Ingredienser:
Burgare:
500 g Lammfärs
2 st vitlöksklyftor
1/2 kruka timjan
salt och peppar


Karamelliserad rödlök:
2 st rödlökar
smör att steka i
2 msk råsocker

 

Till servering:
Surdegsbröd
olivolja
krämig fikonbalsamvinäger
getost
salt och peppar

 

Gör så här:

Burgare:

Skala och riv vitlöken på rivjärn.

Hacka timjan fint.

Blanda vitlök och timjan med färsen.

Krydda med salt och peppar.

Forma till 4 stora eller 6 mindre burgare.

Stek i smör ca 4 minuter på varje sida.



Karamelliserad rödlök:

Skala och skiva löken.

Fräs i smöret utan att den tar färg i några minuter.

Strö på råsocker och rör tills det har smält.

 

Servering:

Skär skivor av surdegsbröd i skivor.

Ringla olivolja på och rosta i ugnen tills de får lite färg (alternativt brödrost eller stek på stekjärn). Blanda salladsblad med olja, fikonbalsamvinäger, salt och peppar.

Lägg salladen på brödskivan.

Lägg på burgare, getost i skivor och sist den karamelliserade rödlöken.

Servera ev med en brödskiva bredvid eller som lock.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards