Ingredienser:
Burgare:
500 g Lammfärs
2 st vitlöksklyftor
1/2 kruka timjan
salt och peppar
Karamelliserad rödlök:
2 st rödlökar
smör att steka i
2 msk råsocker
Till servering:
Surdegsbröd
olivolja
krämig fikonbalsamvinäger
getost
salt och peppar
Gör så här:
Burgare:
Skala och riv vitlöken på rivjärn.
Hacka timjan fint.
Blanda vitlök och timjan med färsen.
Krydda med salt och peppar.
Forma till 4 stora eller 6 mindre burgare.
Stek i smör ca 4 minuter på varje sida.
Karamelliserad rödlök:
Skala och skiva löken.
Fräs i smöret utan att den tar färg i några minuter.
Strö på råsocker och rör tills det har smält.
Servering:
Skär skivor av surdegsbröd i skivor.
Ringla olivolja på och rosta i ugnen tills de får lite färg (alternativt brödrost eller stek på stekjärn). Blanda salladsblad med olja, fikonbalsamvinäger, salt och peppar.
Lägg salladen på brödskivan.
Lägg på burgare, getost i skivor och sist den karamelliserade rödlöken.
Servera ev med en brödskiva bredvid eller som lock.