Foodish

Halstrade pilgrimsmusslor med råstekt blomkål

Av Maria - 2024-01-25 07:45

Ingredienser:

12 pilgrimsmusslor
0,5 blomkål
100 g chorizokorv
1 dl citron, saft
1 dl gula russin 

1 dl kapris
2 msk olivolja
1 dl olivolja
färsk bladpersilja


Gör så här:

Börja med att plocka buketter av blomkålen, skär de i 1.5 cm tjocka skivor och tärna chorizon i 5x5 mm.
Stek den skivade blomkålen och den tärnade chorizon i 2 msk olivolja.
Stek russinen till dressingen, när de ploppar upp tillsätt kaprisen och stek vidare i cirka 20 sekunder, mixa dressingen homogen tillsammans med citronsaften. 

Plocka bort muskelfästet från pilgrimsmusslorna och halstra de i olivolja.
Plocka persiljan från stjälkarna och strimla det fint.
Lägg upp!

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards