Antal: 4 portioner
Ingredienser:
0,5 rotselleri [2 dl i bitar]
7 tsk olivolja
1 dl lätt crème fraiche (8%)
salt
peppar
1 fänkål
2 bananschalottenlökar
5 tsk vit balsamvinäger
0,5 kruka dill
2 msk koncentrerad apelsinjuice
1 vaniljstång
12 pilgrimsmusslor
Gör så här:
Skala och tärna rotselleri, använd 2 dl av rotsellerin.
Koka den mjuk i saltat vatten ca 10 minuter.
Mixa den i matberedare tillsammans med 3 tsk olivolja och fraiche, smaka av med salt och peppar.
Skiva fänkål tunt.
Skala och skriva lök.
Fräs i 1 tsk olivolja några minuter.
Häll i 3 tsk vinäger och hackad dill på slutet.
Blanda apelsinjuice med 2 tsk vinäger och frön från vaniljstången.
Tillsätt 3 tsk olja under kraftig omrörning.
Halstra pilgrimsmusslorna hastigt och lägg upp allt på tallrikar.
Garnera med dill.