Antal: 4 portioner
Ingredienser:
520 g laxfilé med citron och örtkrydda
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1/2 fiskbuljongtärning
4 port spaghetti
250 g gröna ärtor
salt
peppar
Gör så här:
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Skär bort skinnet från laxen och skär den i tärningar.
Blanda mjölk, grädde och majsstärkelse i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
Smula i buljongtärningen.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Tillsätt ärtorna när pastan har kokat klart och låt stå någon minut tills ärtorna har tinat och blivit varma. Häll därefter av i ett durkslag.
Lägg ner laxen i såsen, koka upp och låt den sjuda några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över pastan och servera.