Foodish

Stekt lax med blomkålsmos

Av Maria - 2024-02-06 15:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

900 g mjölig potatis
1/2 blomkål
2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
1/2 blomkål
1/2 rödlök
1 ask färsk gräslök (ā 20 g)
2 msk kapris
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
4 port laxfiléer
2 tsk olja


Gör så här:

Tina laxen (om fryst används).


Blomkålsmos:

Skala och dela potatisen i mindre bitar och skär blomkålen i stora bitar.

Koka allt mjukt i rikligt med vatten.


Blomkålssallad:

Skär blomkålen i tunna skivor.

Skala och skiva löken.

Hacka gräslök och kapris.

Blanda allt till salladen och krydda med salt och peppar.


Blomkålsmos:

Häll av potatis- och blomkålsvattnet.

Stöt sönder potatis och blomkål med elvisp.

Späd med varm mjölk och smör under vispning.

Smaka av med salt och peppar.
Lax: Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.

Krydda med salt och peppar.
Servera laxen med mos och sallad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards