Antal: 4 portioner
Ingredienser:
900 g mjölig potatis
1/2 blomkål
2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
1/2 blomkål
1/2 rödlök
1 ask färsk gräslök (ā 20 g)
2 msk kapris
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
4 port laxfiléer
2 tsk olja
Gör så här:
Tina laxen (om fryst används).
Blomkålsmos:
Skala och dela potatisen i mindre bitar och skär blomkålen i stora bitar.
Koka allt mjukt i rikligt med vatten.
Blomkålssallad:
Skär blomkålen i tunna skivor.
Skala och skiva löken.
Hacka gräslök och kapris.
Blanda allt till salladen och krydda med salt och peppar.
Blomkålsmos:
Häll av potatis- och blomkålsvattnet.
Stöt sönder potatis och blomkål med elvisp.
Späd med varm mjölk och smör under vispning.
Smaka av med salt och peppar.
Lax: Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
Krydda med salt och peppar.
Servera laxen med mos och sallad.