Foodish

Stekt lax med blomkålsmos & grönt

Av Maria - 2024-02-08 15:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

250 g frysta ärtor
900 g mjölig potatis
250 g blomkål
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 citron
1/2 gurka
ca 600 g laxfilé


Gör så här:

Tina ärterna.
Skala potatisen och koka den i rikligt med vatten.

Skär blomkålen i mindre bitar och lägg dem i potatisvattnet när det återstår ca 10 minuter av potatisens koktid.
Häll av vattnet.

Stöt sönder potatisen och blomkålen med elvisp.

Späd med varm mjölk och matfettet under vispning.

Smaka av med salt och peppar.
Dela citronen, pressa ena halvan och skär resten i klyftor.
Skär gurkan i tärningar och blanda dem med ärterna.

Krydda med salt och peppar.

Smaka av med citronsaften.
Skär laxen i portionsbitar och halstra den i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.

Krydda med salt och peppar.
Servera laxen med blomkålsmoset och gurk- och ärtsalladen.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards