Antal: 4 portioner
Ingredienser:
900 g potatis
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
3 morötter
1 msk olja
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
500 g laxfilé
Gör så här:
Tina laxen om fryst används.
Koka potatisen.
Hacka persiljan fint och blanda med crème fraichen.
Krydda med salt och peppar.
Laxgryta:
Skala och skär morötterna i tunna skivor och fräs dem i oljan i en gryta eller kastrull några minuter.
Häll i pastasås, vatten och smulad fiskbuljongtärning och låt koka under lock ca 5 minuter.
Skär laxen i ca 3 cm stora bitar och lägg ner i grytan.
Låt sjuda ca 5 minuter under lock.
Smaka av med salt och peppar.
Servera laxgrytan med potatis och persiljekräm.