Inläggningar:
1 kg syrliga äpplen
4 dl vatten
1 dl Gelésocker Multi /1 dl avrunnen saft
Gör så här:
Skölj äpplena och skär bort eventuella skadade delar samt skaftet och blomfästet.
Skär äpplena i bitar.
Koka äpple och vatten under lock i ca 15 minuter.
Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter.
Mät saften och blanda den med gelésocker i den rengjorda grytan och koka i 30 sekunder.
Häll upp på varma, väl rengjorda glas.
Förslut.
Förvara i kylskåp.
Förslag på smaksättning:
1-2 dl sherry i den silade saften.
Mynta,timjan, rosmarin eller en kanelstång får koka med äpplena från början.
Äpplena kan bytas ut mot paradisäpplen, valfria frukter, bär eller rosenblad.
Tag 1 dl gelésocker multi /1 dl avrunnen saft.