Foodish

Kryddig äppelgelé

Av Maria - 2024-06-18 15:30

Inläggningar:
1 kg syrliga äpplen
4 dl vatten
1 dl Gelésocker Multi /1 dl avrunnen saft

 

Gör så här:

Skölj äpplena och skär bort eventuella skadade delar samt skaftet och blomfästet.

Skär äpplena i bitar.

Koka äpple och vatten under lock i ca 15 minuter.

Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter.

Mät saften och blanda den med gelésocker i den rengjorda grytan och koka i 30 sekunder.

Häll upp på varma, väl rengjorda glas.

Förslut.

Förvara i kylskåp.


Förslag på smaksättning:
1-2 dl sherry i den silade saften.

Mynta,timjan, rosmarin eller en kanelstång får koka med äpplena från början.

Äpplena kan bytas ut mot paradisäpplen, valfria frukter, bär eller rosenblad.


Tag 1 dl gelésocker multi /1 dl avrunnen saft.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards