För 3 st baguetter, eller 10 stycken frallor:
3 dl ljummet vatten
1/4 dels paket jäst
1 tsk salt
1 msk olja
5-5 1/2 dl vetemjöl special
1 dl rågmjöl
2 rivna morötter
På kvällen:
Rör ut jästen i det ljumna vattnet.
Blanda i olja, salt och så mycket mjöl det krävs för att göra degen ganska lös.
Låt den jäsa under handduk i 20 minuter.
Baka ut på mjölat bakbord, forma till baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ dem i kylen över natten, utan att täcka över bröden.
På morgonen:
Sätt ugnen på 250 grader.
Jag använde en sax och och försökte klippa till snygga snittar i brödet och pudrade över lite rågmjöl.
Sätt in baguetterna i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.